dinsdag 22 juli 2014

Kleine yummy hapjesHii! Één van mijn lievelingssnack tussendoor is studentenhaver. Ik vind noten erg lekker! Walnoten, hazelnoten, pinda's , amandelen en noem maar op! Maar weetje wat noten nog lekkerder maakt? Je moet ze combineren met zoete dadels <3 Zo kwam ik op het idee om deze hapjes te maken. Je kan natuurlijk elke keer een noot pakken en een hap nemen van je dadel, maar je kan ze ook mengen...Op deze foto's kan je zien hoe groot mijn dadels waren. Dat witte is een simpel kauwgompje.

Benodigheden:
- 3 grote dadels (met zacht vruchtvlees) Heb je deze niet maar wel kleine(re) dan is 4 of 5 ook goed.
- 1 hele walnoot
- 2 paranoten
- 5 amandelen
- 10 hazelnoten
- kokosrasp

Snij de noten in kleine stukjes (net iets kleiner dan hazelnoten) en doe ze in een kom. Ontpit de dadels en gooi ze erbij. Meng de dadels met de stukjes noot en vorm één voor één kleine balletjes en dip ze in de kokosrasp, zodat ze niet meer plakken. Leg je balletjes op een bord en serveer meteen of doe ze eerst voor een half uurtje in de vriezer.

Ze waren heel lekker. Echt een leuk idee om op een filmavondje of op een feestje te maken als kleine hapjes.

Ik hoop dat jullie het een leuk en lekker recept vonden.

Liefs,

Nutellababe.

2 opmerkingen:

  1. Hmmm, super lekker. Ik maak ook wel eens van die balletjes die hier op lijken, ik doe er vaak nog wat cacao poeder of stukjes pure chocolade doorheen, ook erg jummie <3

    BeantwoordenVerwijderen